تزریق ژل امروزه طرفداران زیادی دارد. این روش به دلیل ایمن بودن، قیمت مناسب، نداشتن عوارض جانبی جدی توصیه بسیاری از پزشکان به افرادی است که نگرانیهایی در مورد شادابی چهره خود و چین و چروکهای به وجود آمده دارند. ژلها انواع مختلفی دارند که ژل هیالورونیک اسید از رایجترین انواع است و در صورت نارضایتی امکان برداشت آن وجود دارد. از مهمترین عوارض این روش میتوان به قرمز شدن، کبودی و تورم اشاره کرد که پس از چند ساعت خود به خود از بین میروند.
ژل ترکیبی از هیالورونیک اسید و ترکیبات جوانساز است که برای شادابی و نشاط بخشیدن به صورت تزریق میشود. تزریق ژل و فیلرهای پوستی تفاوتهایی با هم دارند، اما در واقع ژلها نیز نوعی فیلر هستند. این ترکیبات معمولا با هدف بازیایی حجم از دست رفته صورت، از بین بردن چین و چروکها، فرمدهی و کانتورینگ صورت استفاده میشود.
ژلها درواقع ترکیباتی ضد پیری هستند که با تزریق آنها میتوان علائم پیری را بهبود بخشید و یا به تعویق انداخت. تزریق ژل کمک میکند تا نواقص ریز و درشت صورت شما از بین برود و ظاهر بهتری داشته باشید. در نتیجه اعتماد به نفستان نیز افزایش پیدا خواهد کرد و روابط اجتماعی بهتری را تجربه خواهید کرد.
آشنایی با انواع ژل
انواع مختلفی از ژلهای پوستی مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا هستند که جراحان و متخصصان پوست به صورت گسترده از آن استفاده میکنند. به صورت کلی ژلها و فیلرها بر اساس مادههای سازنده آنها نامگذاری و طبقهبندی میشوند. هیالورونیک اسید، کلسیم هیدروکسی لاپاتیت، پلی ال لاکتیک اسید و پلی متیل متاکریلات از رایجترین انواع ژلها هستند که در ادامه این مقاله به توضیح هر کدام از آنها میپردازیم تا با آگاهی بیشتری بتوانید برای تزریق ژل اقدام کنید.
- اسید هیالورونیک (HA)
اسید هیالورونیک مادهای است که به صورت طبیعی در پوست شما موجود است. این ماده در صاف و هیدراته بودن پوست نقش پررنگی دارد. ژلهای مبتنی بر اسید هیالورونیک معمولا نرم و ژل مانند هستند. ژلهای حاوی اسید هیالورونیک معمولا نتایج موقتی به دنبال دارند و در حدود 6 تا 12 ماه ماندگار هستند. پس از این مدت به تدریج و به صورت طبیعی ذرات آن توسط بدن جذب میشود و برای حفظ نتایج نیاز به تزریق مجدد دارند.
بیشتر ژلهای حاوی اسید هیالورونیک همراه با لیدوکائین تزریق میشوند تا درد و ناراحتی حین تزریق ژل را به حداقل برساند. بیشتر برندهای ژل و فیلرهای پوستی مبتنی بر اسید هیالورونیک مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هستند و اگر تزریق ژل را در مرکز معتبری انجام دهید، جایی برای نگرانی در مورد عوارض احتمالی و آسیبهای آن وجود نخواهد داشت.
- کلسیم هیدروکسی لاپاتیت (CaHA)
کلسیم هیدروکسی لاپاتیت نیز یک ماده طبیعی موجود در بدن است که عمدتا در استخوانها دیده میشود. هنگامی که از این ماده در یک ژل زیبایی استفاده میشود، معمولا ذرات کلسیم در یک ژل صاف معلق هستند. غلظت ژلهای CaHA بیشتر از ژلهای HA است و به همین دلیل ماندگاری طولانیتری دارند.
در اکثر مراجعه کنندگان حداقل میزان ماندگاری نتایج 12 ماه گزارش شده است. یکی از بزرگترین مزیت تزریق ژل کلسیم هیدروکسی لاپاتایت، تحریک تولید کلاژن است که منجر به سفت شدن پوست و رفع چین و چروکها میشود. این نوع از ژلها نیز مورد تایید FDA هستند
- پلی ال لاکتیک اسید (PLLA)
پلی ال لاکتیک اسید یک ماده مصنوعی زیست تخریب پذیر است. به این معنا که استفاده از آن برای بدن کاملا بیخطر است و بدن قادر به دفع آن است. برای مدت زیادی از این ترکیب در وسایل پزشکی مانند نخهای بخیه قابل جذب استفاده میشد.
محصولات پلی ال لاکتیک اسید از نظر فنی به عنوان محرک کلاژن طبقهبندی میشوند، زیرا مکانیسم آنها برای صاف کردن چین و چروکهای پوست، در واقع به دلیل القای تولید کلاژن است. معمولا از تزریق ژل PLLA برای درمان چین و چروکهای عمیق صورت استفاده میشود و نتایج حاصل از آن میتوانند تا 2 سال ماندگار باشند. ژلهای پلی ال لاکتیک اسید هم دارای تاییدیه FDA هستند.
- پلی متیل متاکریلات (PMMA)
پلی متیل متاکریلات یک ماده مصنوعی و زیست سازگار است که برای قرنهای متوالی در پزشکی کاربرد داشته است. این نوع از ژلها به صورت یک میکروسفر در زیر پوست عمل میکنند. میکروسفر در واقع مانند یک توپ کوچک عمل میکند که میتواند به صورت نامحدود زیر پوست باقی بماند و اثرات دائمی به همراه داشته باشد. برخی از برند ژلهای PMMA مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا هستند و همچنین مقادیر زیادی کلاژن در آنها وجود دارد که در استحکام و ساختار پوست نقش دارد.